12 DEC 2021 · Acabem l’any 2021 a El Racó de Pensar amb la Carme Junyent, Lingüista i membre del Grup d’Estudis de Llengües Amenaçades.
Aquesta entrevista la vaig preparar en un primer moment per parlar del llibre “Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou”. En aquest llibre s’hi reflexiona sobre l’esforç per part de certs sectors feministes per canviar les formes de gènere en la comunicació, tan oral com escrita per, suposadament, transformar la societat amb l’objectiu de fer-la més justa i igualitària. Després d’haver escoltat la introducció a aquesta entrevista no us faré cap spoiler si us dic que la Carme hi està totalment en contra, i amb arguments força sòlids si us he de dir la veritat. Però bé, si voleu saber-ne més haureu d’escoltar-la desgranant els motius de perquè les propostes fetes de canvi de gènere no marcat o les noves formes de gènere no són la millor manera d’avançar en la igualtat de drets i oportunitats de les dones, a més de fer més complicada la comunicació entre les persones en el seu dia a dia.
A banda d’això, tot i que els aspectes sobre Llengua i Gènere ocupen la part central del programa, prèviament us hi trobareu un bloc introductori de tipus més acadèmic, on parlem de Lingüística, llengües africanes, l’Esperanto o la percepció dels colors en el camí de l’evolució del llenguatge.
Finalment, un tercer bloc tanca l’entrevista parlant sobre la situació actual del català, la immersió i la realitat de la política educativa, així com la inevitable decadència a partir de dades objectives que tenim al nostre abast des de fa més de 20 anys.
Per últim, demano disculpes pel meu àudio defectuós, tot i que l'audio de la Carme s'entén perfectament bé.
Llibre "Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou": https://www.altair.es/cat/libro/som-dones-som-linguistes-som-moltes-i-diem-prou_182036
Música: See Saw Moon i Funhouse, de Crowander.