Contacts
Info
TÜRGEV eğitimleri artık podcast!
İktisattan sosyolojiye, felsefeden sanata, tarihten psikolojiye, islami ilimlerden teknolojiye farklı konu ve konuklar bu kanalda yayında!
İktisattan sosyolojiye, felsefeden sanata, tarihten psikolojiye, islami ilimlerden teknolojiye farklı konu ve konuklar bu kanalda yayında!
1 NOV 2024 · Bu boyda Uşun Koca Oğlu Segrek, Kara Tekür kâfirleri tarafından uzun yıllar önce esir edilmiş ağabeyi Eğrek’i kurtarıyor. Kardeşliğin önemini, asırlar öncesinden destansı bir seda ile hem tarihi hem mitik bir atmosferde dinlemek isteyenleri, Nazmiye Fidan Kaşdibi'nin seslendirdiği podcaste davet ediyoruz.
23 AUG 2024 · Bu podcastte Dede Korkut'un boy boylayıp soy soyladığı kadim zamanlara gidiyoruz. Yiğit Basat'ın Tepegöz belasıyla nasıl bir mücadeleye giriştiğini ve Oğuz halkını nasıl kurtardığını Tuğba Kardaş'tan dinliyoruz. Dinlerken at binip kılıç kuşanıp yağı üzerine varmak isteyebilirsiniz. Sorumluluk tamamen şahsınıza aittir.
1 JUL 2024 · H. Kübra Işıldar Şentürk, yemek yeme eyleminin duygusal ihtiyaçlarla ilişkisini ele alıyor ve çocukluk deneyimlerinin duygusal yeme davranışlarını nasıl etkilediğini inceliyor. Beş duyumuzu dahil ederek, odaklanarak ve farkındalıkla yeme eylemenin iyileştirici rolüne değinen Şentürk, yeme bozukluklarından muzdarip bireylere yardımcı olacak pratik öneriler sunuyor.
19 MAR 2024 · Faruk Taşçı, komşuluk ahlâkını paylaşma, yardımlaşma, hakları koruma, mahremiyet ve ziyaret gibi farklı yönleriyle ele alıyor. Komşuluğun geri planda kalmasının doğurabileceği sonuçlara dikkat çekiyor ve günlük hayat senaryolarıyla konuyu derinleştiriyor. Medeniyet tarihimize referanslar veren Taşçı, Hz. Peygamber'in komşulukla ilgili hadislerini ve sahabenin hayatından örnekleri de aktarıyor.
20 FEB 2024 · Uzm. Nöropsikolog Şehadet Ekmen Peynirci, ilişkilerimizdeki temel dinamikleri anlamak için öncelikle güvenli bağlanma, dirençli bağlanma ve kaçıngan bağlanma gibi kavramları ele alıyor. Bu bağlanma stillerinin oluşumunda aile ve çocukluk dönemi deneyimlerinin büyük rol oynadığını vurguluyor. Sağlıklı bağlanma stillerini anlayarak ilişkilerimize nasıl olumlu etkiler katabileceğimizi, evlilik kararı alırken dikkate alınması gereken faktörleri ve karşılaşılan zorlukları nasıl aşabileceğimizi ele alıyor. Evlilik kararını etkileyen aile baskısı, kültürel normlar, duygusal uyum ve geleceğe dair beklentiler gibi faktörlerin karmaşıklığını ortaya koyuyor. Bu kararı alırken sık yapılan hataları gün yüzene çıkarırken hatalardan kaçınma yollarını sunuyor.
6 FEB 2024 · Doç. Dr. Mehmet Dinç, bir psikolog olarak deprem bölgesindeki gözlemlerini paylaşırken afetin tüm boyutlarına odaklanmanın önemini vurguluyor. Afetten etkilenenler için yapılabileceklere dair yol gösterici tavsiyelerde bulunuyor. Karamsar haberlerin yayılmasının zararlarına dikkat çekerken, iyi haberleri duyurmanın toplumdaki iyileştirici gücünü vurguluyor. Ayrıca, depremin ardından toplum olarak üstlenmemiz gereken sorumluluklara dikkat çekiyor.
23 JAN 2024 · Dr. Öğr. Üyesi İslam Can, yalnızlığın çeşitlerine değinirken özellikle toplumsal yalnızlık konusunu mercek altına alıyor. Tarih içinde yalnızlığın ve insanların yalnızlıkla mücadele biçimlerinin değişimine dair örnekler sunuyor. Bireyselleşen günümüz toplumunun yalnızlık sorunlarına, güncel çözüm yolları öneriyor.
11 DEC 2023 · Uzman Psikolog Esra Oras, ilişkilerde fiziksel ve duygusal şiddet arasındaki farklara değinirken duygusal şiddeti odağına alıyor. Duygusal şiddete uğrayan kişinin bunu neden fiziksel şiddet gibi fark edip hemen tepki veremediğini açıklarken duygusal şiddete maruz kalmaya neden olan senaryolara dikkat çekiyor. Bununla beraber Oras, yoğun duygularımızı tanımak ve onları yönetmek için stratejiler öneriyor.
1 SEP 2023 · Mehmet Narlı, meczuplar bağlamında toplumsal yalnızlık konusunu ele alıyor. Deli, mecnun, meczup kavramlarına açıklık getiriyor. İslam toplumunda, batı toplumlarında ve psikiyatri çağında meczupların konumunun değişkenliğini tarihsel süreciyle beraber ele alıyor.
10 JUL 2023 · Psikolog Cihan Uluç eş seçiminde geçmişin ve travmaların etkilerini inceliyor. Konuşmasının başında travma türlerini, "büyük t" ve "küçük t" ayırarak açıklıyor. "Büyük t" travmaları, deprem gibi etkisi büyük fakat ve sınırlı zamanda gerçekleşen olaylarla ilişkilendirilirken, "küçük t" travmaları ise örselenme, kınanma, ihmal edilme gibi sürekli tekrarlanan ve özellikle anne-baba ilişkisinde yaşanan durumlarla örnekliyor. Uluç, beynimizin karar verme sürecinde etkili olan iki bölümünü tanıttıktan sonra bunun ilişkilerimiz üzerindeki etkilerini inceliyor. Ayrıca, çocukluk dönemi travmalarının eş seçiminde nasıl bir etkileyebileceğini ve partner seçimlerinde beklentilerimizi neyin belirlediğini ele alıyor.
TÜRGEV eğitimleri artık podcast!
İktisattan sosyolojiye, felsefeden sanata, tarihten psikolojiye, islami ilimlerden teknolojiye farklı konu ve konuklar bu kanalda yayında!
İktisattan sosyolojiye, felsefeden sanata, tarihten psikolojiye, islami ilimlerden teknolojiye farklı konu ve konuklar bu kanalda yayında!
Information
Author | TÜRGEV |
Organization | TÜRGEV |
Categories | Education |
Website | www.turgev.org |
turgevv@gmail.com |
Copyright 2024 - Spreaker Inc. an iHeartMedia Company